Naturens Mangfold AS
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Om butikken

Vareutvalget i nettbutikken utvides og endres stadig, men det er alltid mye mer i den fysiske butikken som du ikke vil finne på nett. Hvis vi ikke har det du leter etter innenfor våre satsningsområder kan vi i mange tilfeller likevel skaffe det. Vi har til enhver tid en rekke kunder som står på "ønskeliste" og som blir kontaktet når aktuelle varer dukker opp. Denne tjenesten er selvfølgelig gratis og uforpliktende.

I nettbutikken er varebeholdningen så godt som alltid oppdatert. Det eneste forbeholdet vi har når det gjelder antall tilgjengelige varer i nettbutikken er at det i enkelte tilfeller kan ta noe tid fra en vare blir solgt over disk i den fysiske butikken til oppdatering online.

Det er ikke uvanlig at butikken har åpent lengre enn de faste åpningstidene. Ta gjerne kontakt dersom du har behov for å komme senere. Vi vil gjøre vårt beste for at du skal få besøke butikken når det måtte passe deg. Noen ganger er vi på messer eller på tur for å skaffe flere varer. En sjelden gang i blant tar vi også én eller flere dager fri/ferie. Da vil butikken være stengt. Dette blir det opplyst om på disse nettsidene og på oppslag på inngangsdøren til butikken i god tid i forveien. Hvis du kommer langveisfra vil vi derfor anbefale at du sjekker nettsiden på forhånd.

Har du spørsmål om varene eller noe å selge må du for all del bare ringe eller sende en e-post. Vi kjøper både enkeltobjekter og hele samlinger. Ta med legitimasjon (pass, førerkort eller bankkort med bilde) dersom du ønsker å selge til oss. Vi har brukthandlerbevilgning og er forpliktet til å sjekke selgers identitet.

Naturens Mangfold AS ble etablert og registrert som aksjeselskap høsten 2012, og butikken i Hagegata 1 på Tøyen åpnet den 9. februar 2013. Vi flyttet hele butikken til mye større lokaler i Ullevålsveien 13 i begynnelsen av november 2017.

Firmaet er 100% eid av daglig leder Rune Frøyland som for tiden er butikkens eneste heltidsansatte. Hvorfor etablerte Rune Naturens Mangfold AS? Det korte svaret er at han ønsket å realisere en gammel drøm om å leve av interessene sine og samtidig formidle viktig kunnskap og engasjement for natur, miljø og vitenskap. Rune har alltid vært interessert i naturen og samtidig vært en samler av et bredt spekter av stort og smått man kan finne i naturen fra insekter og andre smådyr til fossiler og mineraler. I tillegg er han interessert i astronomi, fugletitting og reising, spesielt til områder med spesielt dyreliv, som f.eks. nasjonalparker og naturreservater i inn- og utland. Han samler også på mynter og sedler og er spesielt begeistret for de med naturmotiver. Av utdannelse har han en cand. agric. grad (tilsvarende mastergrad) fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Hovedoppgaven tok han på telling av tiger i Bardia nasjonalpark i Nepal i 1998.

Han har tidligere bl.a. vært ansatt i Miljøstiftelsen Bellona (2000-2006) og rådgivningsfirmaet Xyntéo (2008-2013). Han jobbet også i en periode som uavhengig miljøkonsulent og "profesjonell" fotballspiller gjennom selskapet Norsk Bunnidrett og Miljø. Tufte IL tok mye av tiden da han deltok i andre sesong av TV-serien i 2006.

 

I tillegg jobber Peik Wieland, som ellers går på videregående skole, deltid som insektpreparant. Det vil si at han bl.a. gjør den meget pirkete og nervepirrende jobben med å berede, klargjøre og montere sommerfugler slik at deres særpreg og skjønnhet bevares for fremtiden. Peik ble ansatt i mars 2016 og er en meget kunnskapsrik og talentfull insektentusiast. Han er sannsynligvis Norges yngste profesjonelle insektpreparant. Bildene nedenfor viser henholdsvis Peik med en atlasspinner (Attacus atlas) som han selv har klekket og et utvalg sommerfugler som han har preparert for butikken.

  

For å lede avdelingen "All Verdens Mynter" har vi ansatt Kjetil Kvist (48) som tiltrer i stillingen som firmaets sjefsnumismatiker. Avdelingen åpner 11. november kl. 11.11.

Kjetil kommer fra Skien og har en mastergrad i historie fra NTNU i Trondheim. Han har arbeidet som mynthandler i Numisma Mynthandel de siste 9 årene. Kjetil er den eneste i hele verden som kan si at han er både historiker, mynthandler  og sverdsluker. Det siste talentet viste han fram på Norske Talenter i 2017. Hans strålende egenskaper som mynthandler og historieforteller kan du oppleve hver dag i den nye butikken. Kjetil er spesialist på norske medaljer, antikke greske og romerske mynter, europeiske talere og mye annet.

Kjetil har publisert flere kataloger og bøker: Katalog over 17. mai-medaljer, Medaljekatalogen 1804-1905 (sammen med Martin Kvist), H. Ruis merker og medaljer del 1 og Kinesiske kroner og dalere (om moderne forfalskninger). Dessuten har han arbeidet med Handlerkatalog for norske mynter siden førsteutgivelsen. Kjetil leverer også artikler til Norsk Numismatisk Tidsskrift, Mynt & Historie og andre. Som historiker utga han i 2009 historien om Norsk Vassdragstilsyn: Autoritet, tillit, ansvar: Norsk vassdragstilsyn 1909-2009.

I butikken har han særlig ansvar for den numismatiske delen, men han samler også fossiler og meteoritter, så du kan trygt spørre ham om gavetips til den som har alt annet.

   

 

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke